Първо в Lupa.bg: Прокуратурата погна ултрасите за клането в „Младост“ 4

У нас
13:00 - 02 Март 2021
5229
Първо в Lupa.bg: Прокуратурата погна ултрасите за клането в „Младост“ 4

Полицията издирва ултрасите, зверски пребили брата на журналиста Иван Петров в столичния квартал „Младост“ 4, съобщиха пред Lupa.bg от пресцентъра на СДВР.

„Със случая вече се занимава прокуратурата – има образувано досъдебно производство. Назначени са множество експертизи. Повече информация не можем да дадем, за да не пречим на разследването“, допълниха от столичната полиция.

Нападението над 31-годишния Ангел е станало на 3 февруари, обяви във фейсбук брат му Иван Петров.

„Преди три седмици Ангел излезе да хапне дюнер със свой приятел в „Младост“ 4. Приятелят му - фен на един столичен клуб, носещ шапка. Докато ядат, група от 15-тина души, с маски, тръби и всякакви други атрибути ги нападнаха. Фенове на "вечния съперник", най-вероятно. Приятелят на брат ми избяга, но не и Ангел. Беше жестоко пребит. Докато 15 човека са го ритали на земята, поне един от тях е ръгал и с ножа“, разказа Иван Петров.

„Няколко доктори казаха на брат ми, че е истинско чудо, че е жив. Единият разрез е на няколко милиметра от артерията на бедрото. Друг му отрязва седалищния нерв. Брат ми беше опериран, нервът е зашит. Докторите казват, че е възможно никога повече да не може да ходи, не и нормално. В момента живее в свят от болка, денонощна болка в пострадалия крак. Не е ясно кога и дали болката ще си отиде. Патериците се превръщат бавно в най-добрия му приятел”, пише журналистът.

Той подозира, че служителите на реда и хората от квартала знаят имената на извършителите.

„Същата групичка продължава да кръжи из града, да преследва и малки деца, носещи знаците на любимия си отбор, да тероризира и малтретира безнаказано. Всеки ден до брат ми достига информация, че са видели този или онзи от предполагаемите извършители да си ходят из квартала. Че тук или там отново има спиращи коли, изскачащи хора с маски, гонещи "врага". Това се случва през ден. В София. През 2021 година. Виновни продължава да няма“, каза още Иван Петров.