Първо в Lupa.bg: Тази линейка докара Миню Стайков в съда

Актуални новини
15:25 - 18 Март 2019
3594
Първо в Lupa.bg: Тази линейка докара Миню Стайков в съда

Бизнесменът Миню Стайков, подсъдим за контрабанда с цигари и пране на пари,  се яви с инвалидна количка преди минути в съда. Пред спецсъдиите той пожела за пореден път да бъде освободен от затвора. 

Адвокатите му настояха да скрият мярката му за неотклонение от медиите.  Юристите поискаха тя да се гледа при закрити врати. Прокурорите бяха категорични, че това не е нужно, защото нямало никакви интимни моменти в заболяването на бизнесмена. Съдиите все пак решиха да изгонят представителите на медиите. Стайков настоя да не бъде сниман от присъстващите репортери. 

Линейка докара Миню Стайков в Спецсъда.   Снимка: Агнес Асенова

Според прокуратурата, Миню Стайков е лидер на организирана престъпна група за производство и разпространение на контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокуратурата е внесла Апелативния специализиран наказателен съд 117 тома материали само по повод мярката за неотклонние на Миню Стайков, шурея му Белун Хазърбасанов и карнобатския кметски син Иван Димитров.

Тримата са вътре след масиран удар на прокуратурата, Националното следствие, ГДБОП и данъчните срещу обекти и офиси на контролираните от Стайков "Винпром Карнобат", "СИС индъстрийз" и "Топаз мел".