Първо в Lupa.bg: Валентин Златев накарал БСП да излезе от парламента

Политика
18:00 - 29 Юни 2020
10506
Първо в Lupa.bg: Валентин Златев накарал БСП да излезе от парламента

Крупният бизнесмен Валентин Златев е бил първоавторът на идеята БСП да излезе за цели 3 месеца от заседанията на Народното събрание миналата година точно преди европейските избори, научи ексклузивно Lupa.bg.

Кулоарният слух за близките връзки между представителя на руския гигант "Лукойл" у нас и шефката на червените Корнелия Нинова се е завъртял преди броени дни на "Позитано" 20, в разгара на записите, а по наша информация определени партийци дори разполагат със снимки от техни рандевута. 

Именно Златев бил този, който накарал Корнелия да оттегли народните си избраници от заседанията на Народното събрание, защото имал лични интереси определени поправки в закони и текстове от наредби да бъдат приети от мнозинството без обструкциите на опозиция, включително в лицето на опозиционери в БСП на самата Нинова. Апаратчици на "Позитано" 20 са на мнение, че е възможно и част от личната предизборна кампания за прекия избор да е финансирана лично от Златев, като се има предвид, че касата на червените е под санитарния минимум.  
 
А напускането на левите депутати точно преди вота за Европейския парламент в знак на несъгласие с мнозинството и взиманите от него решения и досега е основен елемент от критиките, отправяни срещу Нинова както от нейни доскорошни близки съпартийци, така и от бившите председатели на Столетницата. 
 
До момента Нинова отрича единствено, че не е провеждала срещи с избягалия в Дубай олигарх Васил Божков заедно със Златев, но не е казвала открито, че не е имала рандевута и телефонни разговори с правешкия бизнесмен. Освен това топлата връзка между нея и Златев е ясна - съпругът на соцлидерката Митко Нинов е вече няколко десетилетия сред топ шефовете на "Лукойл" у нас, като е назначен лично от Златев.  
 
И за да е още по-пикантна кулоарната информация, запознатите със срещите между Нинови и Златев използват последните записи, изтекли в медийното пространство, за които се твърди, че са с гласа на премиера Бойко Борисов. В тях се чува ясно: 

"Тея двамата, Корнела и Радев, са големи сладури. И понеже навсякъде приказват, че ти си им основният гръб, хич не е приятно", като според източника на звуковия файл Борисов разговаря именно с горивния бос по телефона.