Първо в Lupa.bg: Връщат в ареста подкупните ченгета от II Районно

Очакват се рокади в столичното полицейско управление заради скандала с негови служители

Общество
12:57 - 30 Юни 2023
3382
Първо в Lupa.bg: Връщат в ареста подкупните ченгета от II Районно

Петимата полицаи от Второ районно в София, които бяха освободени след изтичане на 24-часовия им арест, ще бъдат върнати зад решетките, предположиха пред Lupa.bg юристи. Според тях причината за пускането им от килия е недобрата координация между Софийска районна прокуратура и Градска прокуратура, която по-късно пое случаят.

"Полицаите са пуснати на формално основание. Най-вероятно обвинител от СГП ще разпореди задържане за 72 часа на полицаите заради деянието, което се предполага, че са извършили. Ако има достатъчно свидетелски показания, няма как униформените да не бъдат отново задържани", коментират юристи.  

На 28 юни в София задържаха петима полицаи, опитали да прикрият катастрофа срещу 10 000 лева. Инцидентът става на 4 юни в столичния квартал „Надежда“.
25-годишен шофьор е карал с много висока скорост в насрещното. Последвал е сблъсък с моторист и два паркирани автомобила.

След инцидента полицаите са взели подкуп от шофьора в голям размер, за да си затворят очите, че са го установили на мястото.

“Катастрофата става около 14 часа. Когато заснех клипа, беше около 18 часа и на място нямаше полиция. Единствено имаше частен автомобил с три-четири момчета, които помагаха да се обърне колата по гуми и репатрак, който натовари автомобила“, обясни очевидецът Петър Владимиров, който е таксиметров шофьор.

Заради скандала със задържаните полицаи е възможно да бъде сменен шефа на Второ районно комисар Стефан Дойчев. Ако това се случи, това ще е поредната подмяна на ръководителите на Районното. Първо Бойко Рашков направи рокада заради Венцислав Дамянов - Венци Боксьора, а след това Иван Демерджиев - заради Георги Семерджиев.