Първо в Lupa.bg: Закараха Брендо в Съдебната палата

Кокаиновият крал чака съдебна охрана да го прибере в затвора

Общество
12:13 - 24 Юни 2024
3774
Първо в Lupa.bg: Закараха Брендо в Съдебната палата

След като кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо бе върнат от Централния софийски затвор, той е закаран в Съдебната палата, научи Lupa. bg от източници в Министерство на правосъдието. Брендо ще бъде прибран на топло от съдебна охрана. 

Тази сутрин бандитът се предаде пред Централния софийски затвор. Със себе си той носеше огромен черен сак. Според нашите източници в него има храна и дрехи. 

На този етап Брендо не е дал някакви конкретни обяснения защо се предава на органите на реда: "Вероятно е размислил по някакъв начин. На този етап колегите не са разговаряли с него, защото върви другата процедура по медицинските прегледи и настаняването му в местата за лишаване от свобода. След това ще започне работа по тази тема, която е важна за нас". Това заяви пред медиите директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков. 

Министърката на правосъдието Мария Павлова допусна, че  присъдите на Евелин Банев - Брендо ще бъдат обединени. Той има наказания в България, Румъния и Италия.

Павлова припомни, че досега той неведнъж е искал обединяването им, като последния път Софийският апелативен съд му отказва с аргумента, че е в неизвестност и не може да бъде открит.