Първо в Lupa.bg: Жена стои зад банковия обир в София?

Подозират бивша служителка със съпруг бандит за кражбата на 185 000 лева от банковия клон

Новини
00:35 - 06 Октомври 2019
27227
Първо в Lupa.bg: Жена стои зад банковия обир в София?

Жена е сред заподозрените от МВР за откраднатите 185 хиляди лева от офис на банка, помещаващ се в хипермаркет на софийския бул. „Европа”, научи Lupa.bg от близки до разследването.

Крупната сума бе открадната днес на обяд, а сигналът към полицията за липсата на парите бе подаден към 14,30 часа. Според обясненията на банковата служителка, тя е излязла в обедна почивка, като преди това е поставила парите в найлонов плик, който прибрала в каса, която обаче не заключила. След това служителката врътнала ключа на банковия офис и отишла на обяд. При връщането си установила липсата на парите. Засега не е известно дали крадците са проникнали с подправен ключ, или са отворили вратата на офиса с дубликат на титулярния ключ.

Полицията води разследване за крупната банкова кражба, сред заподозрените е бивша служителка на трезора. Снимки: "Булфото"

До късно вечерта в събота полицията провеждаше разпити на служители, работещи в хипермаркета, преглеждани са и записи от охранителни камери. Според една от версиите, в банковия обир е замесена бивша служителка на трезора. Тя напуснала работа тази пролет. Жената е заподозряна заради мъжа си, който бил с километрично криминално досие, а в миналото е лежал и в затвора за кражби.

До този момент бившата служителка и съпругът й не са открити от полицията, за да бъдат разпитани. "Разследват се всички възможни версии, на този етап не може да дадем официална информация, тъй като е образувано досъдебно производство и тече разследване", лаконични са от СДВР за крупната банковата кражба