Паста с кладница и пушено сирене
за 4 порции, 20 мин
Продукти
200 г паста по избор
200 г гъби кладница
1 връзка пресен лук
2 стръка зелена целина
150 г скаморца или друго пушено сирене
4 с.л. зехтин
3 клонки мащерка
4 яйца
50 мл течна готварска сметана или прясно мляко
сол и черен пипер
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода. Пушеното сирене се настъргва дребно.
Пресният лук и стъблата зелена целина се нарязват на пръстенчета, като листенцата на целината се оставят отделно цели.
Зехтинът се загрява и се запържват нарязаните на едро гъби кладница 2-3 мин. до златисто кафяво. Добавят се лукът и стъблата целина и се готви още 2 мин. като се разбърква.
Прибавят се отцедената паста и пушеното сирене и се разбърква.
Яйцата се разбиват с течната сметана, добавят се листенцата мащерка, сол и черен пипер.
Сместа се изсипва в пастата и се готви под капак няколко минути докато се стегне.
Поръсва се със зелените листенца целина.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.