Паста с кладница и пушено сирене

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:51 - 02 Септември 2020
5069
Паста с кладница и пушено сирене

Продукти

200 г паста по избор

200 г гъби кладница

1 връзка пресен лук

2 стръка зелена целина

150 г скаморца или друго пушено сирене

4 с.л. зехтин

3 клонки мащерка

4 яйца

50 мл течна готварска сметана или прясно мляко

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода. Пушеното сирене се настъргва дребно.

Пресният лук и стъблата зелена целина се нарязват на пръстенчета, като листенцата на целината се оставят отделно цели.

Зехтинът се загрява и се запържват нарязаните на едро гъби кладница 2-3 мин. до златисто кафяво. Добавят се лукът и стъблата целина и се готви още 2 мин. като се разбърква.

Прибавят се отцедената паста и пушеното сирене и се разбърква.

Яйцата се разбиват с течната сметана, добавят се листенцата мащерка, сол и черен пипер.

Сместа се изсипва в пастата и се готви под капак няколко минути докато се стегне.

Поръсва се със зелените листенца целина.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.