Паста с пастърма , гъби и репички

за 4 порции, 30 мин

Кухня
11:30 - 23 Октомври 2020
3468
Паста с пастърма, гъби и репички

Продукти

400 г фусили или друга паста по избор

300 г гъби

4 клонки мащерка

1/2 връзка репички

50 г пармезан или друго жълто сирене

100 мл телешки бульон

1 дафинов лист

5-6 зърна черен пипер

100 мл течна сметана или прясно мляко

1 с.л. зехтин

8 стръка магданоз

20 тънки филийки пастърма

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.

Обеленият лук се нарязва на дребни кубчета.

Гъбите се нарязват на едри парчета, репичките – на четвъртинки.

Кипва се телешкият бульон с дафиновия лист, черния пипер и мащерката. Добавят се течната сметана и пармезанът и се маха от котлона. Оставя се да се овкуси за около 20 мин. и се прецежда.

Загрява се зехтинът и се запържват гъбите около 5 мин. Добавят се репичките и лукът и се пържи още 1-2 мин.

Прибавят се отцедената паста, наситненият магданоз и пастърмата. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква.

Сметановата смес се разбива на пяна с миксера и се гарнира пастата.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.