Паста салата с домати и авокадо
за 3 порции, 20 мин
Продукти
200 г паста по избор
сол и черен пипер
1 скилидка чесън
400 г чери домати или по-едри
1 авокадо
10-12 листенца босилек
5 с.л. зехтин – евентуално олио
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. едър лют или сладък червен пипер
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.
Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки, обеленото авокадо - на кубчета.
Смесват се, поливат се с дресинг от 3 с.л. зехтин, лимоновия сок, червения пипер, сол и черен пипер и се разбърква.
Обелената скилидка чесън се смачква, наситнява се и се добавя към зеленчуците.
Изсипват се върху се отцедената паста.
Поръсва се с босилека, полива се с останалия зехтин.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.