Пъстърва с броколи и карфиол

за 4 порции, 30 мин

Кухня
07:55 - 09 Юни 2021
1234
Пъстърва с броколи и карфиол

Продукти

4 филета от пъстърва или по-малки цели пъстърви

5-6 с.л. зехтин или олио

4 с.л. лимонов сок

4 клонки розмарин

1/2 връзка копър

3 скилидки чесън

2 с.л. каперси или нарязани зелени маслини

50 г заквасена сметана

сол

200 г броколи

200 г карфиол

20 г масло

50 г пармезан или друго жълто сирене

 

Приготвяне

Мариноват се филетата в лимоновия сок, зехтина и розмарина за 15 мин.

Изпичат се на грил тиган или скара от двете страни до леко златисто.

Запържват се в малко зехтин 2 скилидки наситнен чесън, копър и каперси. Добавя се сметаната и сол на вкус. Полива се готовата риба със соса.

За гарнитура се бланшират броколито и карфиола, накъсани на розички, във вряща подсолена вода 5 мин. Отцеждат се и се изплакват в студена вода.

Останалата наситнена скилидка чесън се сотира в разтопеното масло и останалия зехтин. Прибавят се карфиолът и броколите и се разбърква внимателно. Поръсва се с настъргания пармезан. Гарнира се рибата.