Пъстра паста с карфиол
за 6 порции, 45 мин
Кухня
09:09 - 12 Април 2021
3132
Продукти
1 голяма глава карфиол
400 г пъстра паста по избор – натурално оцветена в различни цветове
1/2 връзка магданоз
3 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
2 карамфилчета
сол и черен пипер
може лют или сладък едър червен пипер
Приготвяне
Карфиолът се нарязва на розъчки. Сварява се в кипяща подсолена вода с карамфилчетата до леко омекване.
Изважда се и в същата кипяща вода се сварява ал денте пастата.
Смесват се карфиолът и отцедената паста. Полива се със зехтин и се затоплят заедно със счукания чесън като внимателно се разбърква.
Поръсва се с черен пипер, може и с лют или сладък едър червен пипер и обилно с магданоз.