Пъстра паста с карфиол

за 6 порции, 45 мин

Кухня
09:09 - 12 Април 2021
2934
Пъстра паста с карфиол

Продукти

1 голяма глава карфиол

400 г пъстра паста по избор – натурално оцветена в различни цветове

1/2 връзка магданоз

3 скилидки чесън

4 с.л. зехтин

2 карамфилчета

сол и черен пипер

може лют или сладък едър червен пипер

 

Приготвяне

Карфиолът се нарязва на розъчки. Сварява се в кипяща подсолена вода с карамфилчетата до леко омекване.

Изважда се и в същата кипяща вода се сварява ал денте пастата.

Смесват се карфиолът и отцедената паста. Полива се със зехтин и се затоплят заедно със счукания чесън като внимателно се разбърква.

Поръсва се с черен пипер, може и с лют или сладък едър червен пипер и обилно с магданоз.