Патладжанена супа с чушки и кедрови ядки
за 6 порции, 55 мин
Кухня
07:56 - 11 Септември 2022
2692
Продукти
2 патладжана
2 червени чушки
2 жълти чушки или зелени
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 с.л. кедрови ядки (други ядки или семки)
2 с.л. зехтин или олио
600 г белени домати – може от консерва
300 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
2-3 стръка босилек
1 връзка див лук или зелените пера на пресен лук
Приготвяне
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца.
Обелените лук и чесън се нарязват на ивици.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто.
Сипва се зехтинът, добавят се лукът и чесънът и се запържва леко. Прибавят се патладжаните и чушките и се запържва 2 мин.
Добавят се нарязаните домати, бульонът, сол, черен пипер и се готви на средна температура около 20 мин.
Добавя се наситненият босилек и се разбърква. Поръсва се с наситнен див лук.