Патладжанена супа с чушки и кедрови ядки

за 6 порции, 55 мин

Кухня
07:56 - 11 Септември 2022
2692
Патладжанена супа с чушки и кедрови ядки

Продукти

2 патладжана

2 червени чушки

2 жълти чушки или зелени

2 глави лук

2 скилидки чесън

1 с.л. кедрови ядки (други ядки или семки)

2 с.л. зехтин или олио

600 г белени домати – може от консерва

300 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

2-3 стръка босилек

1 връзка див лук или зелените пера на пресен лук

 

Приготвяне

Патладжаните и чушките се нарязват на парченца.

Обелените лук и чесън се нарязват на ивици.

Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто.

Сипва се зехтинът, добавят се лукът и чесънът и се запържва леко. Прибавят се патладжаните и чушките и се запържва 2 мин.

Добавят се нарязаните домати, бульонът, сол, черен пипер и се готви на средна температура около 20 мин.

Добавя се наситненият босилек и се разбърква. Поръсва се с наситнен див лук.