Патриотари ревнаха: Защо Генчовска носи сако с чужд герб?

Нещо за четене
16:20 - 27 Януари 2022
17230
Патриотари ревнаха: Защо Генчовска носи сако с чужд герб?

Външната министърка Теодора Генчовска ядоса националистите заради днешния си аутфит и огромен герб на чужда страна, както решиха те, на един от джобовете на сакото й.

"Това поредно външно мрънкало сега пък обяви, че ще охраняваме въздушната граница на С. Македония?! Ние нашата не можем! И с какъв герб е на костюмчето си някой може ли да каже? Външен министър с некъф различен от Българския герб! Що за идиотщина?!", възмутиха се модни полицаи - патриоти във фейсбук. 

Справка на Lupa.bg обаче разкри, че всъщност на сакото на Генчовска е пришит не чужд национален символ, а известният кръст на дизайнера Ралф Лорън, патентован през далечната 1991 г. в Канада. Той има няколко разновидности във формата, в зависимост от колекциите и колаборациите на марката. 

Генчовска е облечена в тъмносин блейзър от стара линия на емблематичната модна къща, който може да се намери онлайн на броени места за между 3700 и 3800 лева без доставката у нас. Има и реплики на цени между 200 и 500 кинта, но според запознати шефката на МВнР носи автентичен модел в любимия й военноморски нюанс. 

Представителката на Има такъв народ, която бе посочена за проектоармейски министър в първия списък на Слави Трифонов, е подложена от ден първи на мандата на безмислостна критика за външния й вид. В социалните мрежи редовно й препоръчват ползването на гребен, червило и токчета, но явно строгата натовка не се трогва и няма намерение да променя гардероба си.