Печен ананас със сирене

за 6 порции, 40 мин

Кухня
09:44 - 05 Април 2021
1931
Печен ананас със сирене

Продукти

400 г ананас на кубчета – пресен или от консерва

200 г жълто сирене по избор – може кашкавал

50 г масло

2 с.л. мед

1 с.л. царевично нишесте

1 портокал на сок

1 щипка сол

2 с.л. прясна галета - хляб на трохи, или 1 с.л. суха галета

 

Приготвяне

Кубчетата ананас се слагат в намаслена тавичка и се разбъркват с настърганото жълто сирене.

Портокаловият сок, нишестето, медът, солта се кипват с разбъркване до гладък сос.

Изсипва се върху ананаса и сиренето. Поръсва се с галетата и се покрива с маслото на люспи.

Пече се до златисто в загрята умерена фурна.