Печен ананас със сирене
за 6 порции, 40 мин
Кухня
09:44 - 05 Април 2021
4243
Продукти
400 г ананас на кубчета – пресен или от консерва
200 г жълто сирене по избор – може кашкавал
50 г масло
2 с.л. мед
1 с.л. царевично нишесте
1 портокал на сок
1 щипка сол
2 с.л. прясна галета - хляб на трохи, или 1 с.л. суха галета
Приготвяне
Кубчетата ананас се слагат в намаслена тавичка и се разбъркват с настърганото жълто сирене.
Портокаловият сок, нишестето, медът, солта се кипват с разбъркване до гладък сос.
Изсипва се върху ананаса и сиренето. Поръсва се с галетата и се покрива с маслото на люспи.
Пече се до златисто в загрята умерена фурна.