Печени картофи с извара и пушена риба

за 4 порции, 20 мин

Кухня
08:54 - 27 Ноември 2020
3232
Печени картофи с извара и пушена риба

Продукти

4 едри картофа (по около 300 г) или 8 по около 150 г

100 г общо различни пресни билки по избор, включително див лук или зелените пера на пресен лук

500 г извара

250 г заквасена сметана

сол и бял пипер

300 г филе пушена скумрия или друга пушена риба - сьомга, пъстърва

100 г чери домати

 

Приготвяне

Картофите се завиват в алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна 50-60 мин., докато омекнат.

Заделят се клончета билки за гарниране. Останалите се наситняват и се разбъркват с изварата, сол и бял пипер.

Филето пушена скумрия се нарязва на 4 парчета.

Изпечените картофи се срязват на кръст на повърхността и леко се стискат, за да се поразтворят.

Напълват се с билковата извара и се гарнират с чери доматчета, с по парче риба и със стръкчета билки.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.