Печени картофи с извара и пушена риба
за 4 порции, 20 мин
Продукти
4 едри картофа (по около 300 г) или 8 по около 150 г
100 г общо различни пресни билки по избор, включително див лук или зелените пера на пресен лук
500 г извара
250 г заквасена сметана
сол и бял пипер
300 г филе пушена скумрия или друга пушена риба - сьомга, пъстърва
100 г чери домати
Приготвяне
Картофите се завиват в алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна 50-60 мин., докато омекнат.
Заделят се клончета билки за гарниране. Останалите се наситняват и се разбъркват с изварата, сол и бял пипер.
Филето пушена скумрия се нарязва на 4 парчета.
Изпечените картофи се срязват на кръст на повърхността и леко се стискат, за да се поразтворят.
Напълват се с билковата извара и се гарнират с чери доматчета, с по парче риба и със стръкчета билки.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.