Печени кюфтенца с чери, моцарела и босилек
за 2 порции, 60 мин
Продукти
250 г кайма
3 филийки хляб
50 мл течна сметана или прясно мляко
1 не голяма глава лук
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин или олио
1 яйце
1 ч.л. сух риган или чубрица
сол и черен пипер
150 г топчета мини моцарела
300 г чери домати
2 клонки босилек
Приготвяне
Хлябът се накисва в сметаната за 10 мин.
Обелените лук и чесън се наситняват и се запържват в 1 с.л. загрят зехтин или олио, оставя се да поизстине.
Омесва се каймата с лучената смес, изстискания хляб, яйцето, ригана, сол и черен пипер.
Оформят се 10 кюфтенца и се изпържват до леко златисто в останалия загрят зехтин или олио.
Подреждат се в тавичка, като между тях се редят топчетата моцарела и чери доматите.
Пече се в загрята фурната на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 30-35 мин. Поръсва се с листенцата босилек.