Печени кюфтенца с чери, моцарела и босилек

за 2 порции, 60 мин 

Кухня
08:31 - 25 Май 2021
3237
Печени кюфтенца с чери, моцарела и босилек

Продукти

250 г кайма 

3 филийки хляб

50 мл течна сметана или прясно мляко

1 не голяма глава лук

1 скилидка чесън

4 с.л. зехтин или олио

1 яйце

1 ч.л. сух риган или чубрица

сол и черен пипер

150 г топчета мини моцарела

300 г чери домати

2 клонки босилек

 

Приготвяне

Хлябът се накисва в сметаната за 10 мин.

Обелените лук и чесън се наситняват и се запържват в 1 с.л. загрят зехтин или олио, оставя се да поизстине.

Омесва се каймата с лучената смес, изстискания хляб, яйцето, ригана, сол и черен пипер.

Оформят се 10 кюфтенца и се изпържват до леко златисто в останалия загрят зехтин или олио.

Подреждат се в тавичка, като между тях се редят топчетата моцарела и чери доматите.

Пече се в загрята фурната на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 30-35 мин. Поръсва се с листенцата босилек.