Печени сливи с лешници
за 4 порции, 30 мин
Кухня
10:48 - 21 Октомври 2020
2378
Продукти
500 г по-едри сливи
4 с.л. едро счукани лешници
2-3 с.л. захар – може кафява
малко масло
ванилов пудинг на прах
Приготвяне
Лешниците се карамелизират на тиган в леко разтопената захар.
Сливите се разполовяват, махат се костилките и се запичат в намаслена тавичка - леко да омекнат, в загрята умерена фурна.
Приготвя се ванилов крем според указанията на опаковката.
Сливите се подреждат върху крема и се гарнират с карамелизираните лешници.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.