Печено сирене с чеснови домати и босилек
за 2 порции, 20 мин
Кухня
11:28 - 08 Февруари 2021
5672
Продукти
600 г бяло саламурено сирене,
7 скилидки чесън
5 с.л. зехтин или олио
5 едри домата - може и с домати от консерва
сол, черен пипер, босилек
Приготвяне
Обеленият чесън се счуква и се смесва със зехтина или олиото.
Сиренето се нарязва на филийки с дебелина около ½ см и се подрежда в тавичка. Полива се с половината чеснов зехтин.
Доматите се разполовяват и се подреждат с разрязаното нагоре върху сиренето. Посоляват се, поръсват се с черен пипер и се поливат с останалия чеснов зехтин.
Пече се в загрята умерена фурна около 15 мин. до златисто кафяво.
Поръсва се нарязания на едро босилек.