Печено сирен е с лук и маслини
за 2 порции, 25 мин
Кухня
11:15 - 20 Ноември 2020
6329
Продукти
180 г бяло саламурено сирене – идеално е с овче
2 глави лук
2 с.л. зехтин или олио
6 черни маслини.
6 клонки мащерка
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на ленти.
Тавичка се намазва с половината зехтин или олио.
Разстила се на дъното половината лук. Върху него се слага сиренето.
Поръсва се с останалия лук, листенцата мащерка и маслините без костилките.
Полива се с останалия зехтин или олио.
Пече се в загрята на около 200 градуса фурна 15-20 мин.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.