Печено сирен е с лук и маслини

за 2 порции, 25 мин

Кухня
11:15 - 20 Ноември 2020
5781
Печено сирене с лук и маслини

Продукти

180 г бяло саламурено сирене – идеално е с овче

2 глави лук

2 с.л. зехтин или олио

6 черни маслини.

6 клонки мащерка

Приготвяне

Обеленият лук се нарязва на ленти.

Тавичка се намазва с половината зехтин или олио.

Разстила се на дъното половината лук. Върху него се слага сиренето.

Поръсва се с останалия лук, листенцата мащерка и маслините без костилките.

Полива се с останалия зехтин или олио.

Пече се в загрята на около 200 градуса фурна 15-20 мин.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.