Пеевски: Киро, Асен и Ники целунаха обратно пръстена на Кръстника

Председателят на ДПС със залп от критики и срещу Борислав Сарафов

Политика
11:40 - 07 Август 2024
3636
Пеевски: Киро, Асен и Ники целунаха обратно пръстена на Кръстника

"Провалиха се да свалят Рая Назарян, уплашиха се от публичността. Имаше още тайни срещи - с автомобили, с прехвърляния, в офисите на Христо Иванов. Возили са ги като зелки... политически лидери. Инициатори са Кирил Петков, Христо Иванов и баща им Радев - Мистър Кеш".

Това сподели пред журналистите в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Радев трябва да си свърши работата, а не в момента да се опитва да се разбере с някого от "домовата книга" какви министри ще сложи на касиера му от Труд - Николай Копринков. Опитва се да изнуди някой да си сложи министри, да махне Калин Стоянов, за да може да назначи някой като Рашков или Демерджиев, да си сложи главен секретар, да си вземе електронното управление", 

допълни Пеевски. 

"Наясно сте, че Кирил, Асен, Ники и Мики целунаха обратно пръстена на Кръстника. Върнаха се при баща си, като едни малки кученца, които се бяха отделили от кучкарника, слушкат си го отново, козируват му, правят тайни срещи", продължи той.

Междувременно Пеевски съобщи, че Борислав Сарафов, който временно изпълнява длъжността след отстраняването на Иван Гешев, е удобен на Румен Радев и на "Продължаваме промяната - Демократична България"

и се закани да разкрие "потулените" проверки от прокуратурата на президента и коалицията.

"Говорят си с всички, опитват се да стигнат до някой послушко, за да им сложи министри, да има много кеш в тая коалиция, да могат да крадат, да има отново митници.

Сделката е била премиер за Мистър Кеш, а министърче да бъде Асен Василев, за да може отново да се краде от Митниците. Коалицията се бабува от "Лукойл", това е коалицията на Москва", изригна председателят на ДПС.

Според Пеевски "се готви ново ала-бала". "Министърът на електронно управление, за да може да се фалшифицира всичко. Всичко потъва и се пази. И вкарват Закон за съдебната власт.

Искат да спрат избора на нов главен прокурор, за да може да остане сегашният главен прокурор, с който си пият кафето. Сегашният главен прокурор е удобен на Мистър Кеш и на тези хора",

повтори той и се закани да извади справка колко потулени разследвания срещу тези хора.