Пекин: С 48,2% спада увеличението на заразените

Общо 4740 пациенти, боледуващи от новия коронавирус, са били изписани от китайски болници

Свят
12:04 - 12 Февруари 2020
1259
Пекин: С 48,2% спада увеличението на заразените

Темпът на нарастване на броя на заразените с новия коронавирус в Китай през последната седмица е намалял с 48,2 процента, съобщи на брифинг днес представител на китайската държавна комисия по здравеопазването, предадоха ТАСС и БТА.

"Сегашната епидемологична ситуация остава много сериозна, но в резултат на предприетите мерки се появиха някои положителни тенденции.

Темповете на увеличаване на броя на болните вълнообразно намаляват. Най-голямото увеличение на потвърдените случаи заразени за ден беше установено на 4 февруари и беше 3887.

Към 11 февруари този показател спадна до 2015 нови случаи за ден", посочи представителят.Т ой уточни, че максималното увеличение на предполагаеми случаи на заболяването в рамките на ден е било фиксирано на 5 февруари - 5328 души. Към 11 февруари то е спаднало до 3342 души.

Делът на оздравелите от заболяването в Китай, предизвикано от новия коронавирус COVID-19, за две седмици е нараснал от 1,3 процента на 10,6 на сто, съобщи още китайският държавен представител.

Общо 4 740 пациенти, заразени с новия коронавирус, са били изписани от китайски болници до късно снощи, след като са оздравели, съобщи агенция Синхуа. Само вчера са били изписани 744 души, 417 от тях в провинция Хубей, обяви националната комисия по здравеопазване в ежедневния си доклад. До края на вчерашния ден общо 1113 души са починали от болестта, а 44 653 потвърдени случаи са били регистрирани в 31 региона на равнище провинция.

Япония съобщи за 174 случая на заразени, което е най-голям брой извън Китай, предаде ДПА. Японското министерство на здравеопазването потвърди още 39 заразени на круизния кораб край пристанище Йокохама.

Корабът "Даймънд принсес" с хиляди пътници на борда беше поставен под карантина преди седмица. Тези, при които заразата е била потвърдена, са транспортирани в болница. Японското здравно ведомство каза още, че карантинен служител също се е заразил с коронавируса.