Пенсионерка попадна в лапите на измамник с 16 присъди

Закоравелият Стефан взе от ръцете на 70-годишната жена 100 лв.

Крими
11:16 - 14 Август 2020
513
Пенсионерка попадна в лапите на измамник с 16 присъди

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт за грабеж срещу осъждан 16 пъти.
 
Престъплението е извършено на 15 април тази година в кв. „Чайка“ във Варна. Около 11 часа 70-годишна жена излязла от блока, където живеела, и тръгнала в посока автобусната спирка. Срещу нея вървял мургав мъж на име Стефан с предпазна маска на лицето. Непознатият спрял възрастната жена. Казал ѝ, че дължи пари на сина ѝ и поискал да му развали банкнота. Жената приела за достоверно казаното, тъй като по същото време синът ѝ бил в дома ѝ.
 
Извадила две банкноти по 50 лева. Мъжът сграбчил парите, започнал да ги дърпа. За да не се скъсат, жената пуснала банкнотите, а подсъдимият избягал с тях.
 
Опасният рецидивист бил разпознат от пострадалата, след като бил установен и задържан от органите на реда. От приложеното по делото свидетелство за съдимост на Стефан И. се вижда, че е осъждан 16 пъти. Последната му ефективна присъда е била също за грабеж, представляващ опасен рецидив.
 
Той е направил самопризнания и е върнал отнетата при грабежа сума на пострадалата. Предстои делото срещу 47-годишния опасен рецидивист да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.