Перничани в Чикаго събраха $4000 за ОУ „Кракра Пернишки”

Общество
15:26 - 18 Октомври 2022
2027
Перничани в Чикаго събраха $4000 за ОУ „Кракра Пернишки”

Перничани в Чикаго са събрали 4000 долара в помощ на VIII основно училище “Кракра Пернишки” в Перник, съобщава chicago.bg. Учебното заведение спешно се нуждае от физкултурен салон, за да имат учениците условия за спортуване и през зимата.

Училището разполага с един от най-големите физкултурни салони, който обаче не е ремонтиран. За реновирането му са необходими много средства и процедурата по обявяване на обществена поръчка също е бавна, поради което няма да е възможно тази зима салонът да отвори врати.

Затова учителят по физическо възпитание Анелия Петрова пое инициатива неизползваната стара столова да бъде превърната във физкултурен салон, предаде БТА.

Преподавателите в учебното заведение почистиха старата столова и вече в помещението работят строители.

Разбрали за начинанието от фейсбук и медиите, перничанките Диана Миланова и Ася Бошнакова решили да помогнат. На забава в залата към Православната църква “Света София” на търг били разиграни  артикули, свързани с футболен клуб “Миньор” Чикаго, таекуондо клуб “Спартак”, кукерски сувенири, два тома книги за войводата Кракра и боксови ръкавици на братя Пулеви. Средства са предоставили и българи, неучаствали в разпродажбата.

Събраните пари са преведени в банковата сметка на училището.