Петър Волгин: Партията на Слави ще е №1

Хората ще гласуват за Трифонов, защото за тях е алтернативата на статуквото, смята журналистът

Политика
16:33 - 07 Май 2019
10497
Петър Волгин: Партията на Слави ще е №1

Журналистът Петър Волгин пусна свой коментар във фейсбук на новината, която първо Lupa.bg публикува – че след 19 години в Би Ти Ви Слави Трифонов напуска телевизията. Според левия интелектуалец евентуалната политическа кариера на Дългия може да го изстреля на партийния връх. Ето целия пост на Волгин, за когото не е тайна, че е силно свързан с БСП:

Традиционните политически партии предизвикват такова силно недоверие сред мнозинството от избирателите, че бъдещата партия на Слави Трифонов не просто ще влезе в следващия парламент, а най-вероятно ще стане първа политическа сила. В това няма да има нищо уникално. Бепе Грило (по-отдавна) и Владимир Зеленски (наскоро) показаха как става това на практика.

Хората ще гласуват за Слави Трифонов, защото за тях той ще символизира алтернативата на статуквото. И няма никакво значение дали това наистина е така. Важното е какво ще мислят избирателите. Слави Трифонов направи най-успешния шоу-продукт през последните трийсет години. Имайки предвид, че политиката отдавна се е превърнала в шоу, няма да му бъде никак трудно да направи и успешен политически проект.