Пети арест за подкуп: Задържаха началник в руското МО

Владимир Вертелецки е заподозрян в мащабни измами

Русия
22:21 - 23 Май 2024
5259
Пети арест за подкуп: Задържаха началник в руското МО

Руски канали в приложението "Телеграм" съобщиха, че е бил арестуван Владимир Вертелецки - началник в Министерството на отбраната, отговарящ за държавните покупки в областта на отбраната, предаде Ройтерс.

По информация от няколко военни блогъри Вертелецки е заподозрян в мащабни измами. По въпроса все още няма официален коментар, отбелязва Ройтерс.

"В момента Вертелецки е задържан във връзка с дело за получаване на голям подкуп",  съобщава агенция "Интерфакс" като се позовава на източник.

По-рано днес заместник-началникът на Генералния щаб генерал генерал-лейтенант Вадим Шамарин стана четвъртият високопоставен служител в сферата на отбраната, арестуван през последния месец във връзка с подозрения във вземане на подкуп.

Кремъл заяви, че арестът на Шамарин е част от последователна работа за справяне с корупцията.

"Борбата срещу корупцията представлява последователна работа. Тя не е кампания, тя е постоянно продължаваща работа и е неизменна част от дейностите на нашите правоприлагащи агенции", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков каза още, че не може да коментира в повече детайли този най-нов случай. По думите му борбата срещу корупцията "продължава във всички звена, независимо дали става въпрос за федерални служби или на общинско ниво".