Петима са задържани при полицейска операция в Хисаря

Двама млади мъже са в полицейския арест  за притежание на наркотични вещества

Новини
14:44 - 08 Юли 2020
610
Петима са задържани при полицейска операция в Хисаря

Петима задържани при полицейска операция срещу битовата престъпност на територията на РУ Хисаря. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив. 

Двама млади мъже са в полицейския арест  за притежание на наркотични вещества, а по случаите са образувани бързи производства. 21-годишен пловдивчанин, който е бил осъждан за наркоразпространение, е задържан в хода на акция в село Ръжево Конаре.

При личен обиск от него е иззета смолиста пресовка „пика“ с тегло 0,218 гр. Друг 17-годишен младеж от село Дуванлий е задържан с марихуана. При последвал обиск, униформени  открили в жилището му електронна везна, лула за пушене и коноп. 

В ареста на районното управление е задържан и 49-годишен жител на Хисаря. При обиск в управлявания от него джип „Сузуки“ униформените иззели незаконно притежавано оръжие и боеприпаси. 

Досъдебно производство е образувано и срещу 49- годишен мъж от село Веселец, от който са иззети 70 литра водка без акцизен бандерол. Разследващите ще установяват и причините за инцидент на пътя Черничево- Старо Железаре, където 63-годишна жена преобърна автомобил, в който е пътувала с две деца. 

Три от задържаните лица остават в ареста за срок до 24 часа, съгластно ЗМВР, а на двама от тях е повдигнато и обвинение след доклад на случаите в Районна и Окръжна прокуратура Пловдив.