Петков чака да се размрази "ледената епоха" с ГЕРБ

Чакаме поправките им по меморандума, заяви лидерът на ПП

Топ
12:17 - 26 Февруари 2024
1686
Петков чака да се размрази "ледената епоха" с ГЕРБ

"Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка относно меморандума, тяхна версия на поправка или да седнем заедно на масата", така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на въпрос дали заради напрежението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС може да бъде допусната нова пречка, която да бъде спънка по пътя към приемане на еврото през 2025 г.

"Цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото", посочи още той след извънредното заседание на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

По повод думита на Бойко Борисов, че отношенията им са в ледникова епоха, Петков коментира: "Това са филмчета на Pixar, мисля ".

Преди 5 дни ПП-ДБ предложи меморандум за скрепяване на сглобката. Депутатът от ДПС Делян Певвски видя в документа опит за подялба на държавата. Външният министър Мария Габриел бе категорияна, че няма да сложи подпис под този меморандум. По-рано този месец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че избори 2 в 1 биха били логичния завършек на това управление.

Снимка: Агнес Методиева