Петков тушира страстите на пътищарите с 600 милиона лева

Премиерът не харесва ината на Любомир Каримански

Политика
16:19 - 12 Април 2022
2563
Петков тушира страстите на пътищарите с 600 милиона лева

Предлагаме над 600 милиона да се платат веднага на строителните фирми, но след санкция на НС, а останалите 50% да минават през депутатите, но след оценка за извършеното. Така премиерът Кирил Петков опитва да потуши страстите сред пътния бранш, който утре излиза на протест пред Народното събрание заради неизплатените по договорите суми.

"Първите средства предложихме да ги изплатим", подчерта Петков. И се надява това да се случи в четвъртък в пленарната зала. Премиерът уточни, че е дал предложението днес на коалиционните партньори на "Промяната" ДБ, ИТН и БСП. 

По повод "ината" на кандидата за гуверньор на БНБ от ИТН Любомир Каримански, Петков коментира: "Когато има конфликт за номинации, е много по-добре да се отдръпне номинацията, за да се избере нова - консолидираща коалицията. Не е това правилният начин да се взимат решения".

Но в същото време справка на Lupa.bg показва, че кандидатурата на Андрей Гюров от ПП продължава да стои като активна в страницата на НС, въпреки заявката от неделя, че той я оттегля. 

Нищо няма да се прави за РСМ без санкция на НС. "Това, което ще се случва по темата, ще се случва само след решение на парламента. Това е институцията", каза още Петков.