Петрич се запасява с кислородна апаратура

Общество
17:12 - 04 Януари 2022
2612
Петрич се запасява с кислородна апаратура

Община Петрич осигурява допълнително кислородна апаратура за болницата в града, съобщиха от общината, цитирайки кмета Димитър Бръчков.

Общината продължава последователно да изпълнява дейности, свързани с поддържането и оборудването на филиала в Петрич на МБАЛ "Югозападна болница" ООД.

От общинската администрация посочват, че през изминалата повече от година приоритетно усилията и финансовия ресурс са насочени към обезпечаване с кислород на всички отделения в лечебното заведение, което вече е факт.

Покриването на медицинските стандарти за лечение на тежко болни пациенти ще се допълни с поръчан апарат за механична вентилация за отделението по реанимация и два мобилни апарата за високопоточен кислород, които ще бъдат насочени към неврологично и към вътрешно отделение.

Направена е заявка за доставка на шест специализирани легла за отделението по реанимация, тъй като наличните не са подменяни от десетилетие, съобщават още от община Петрич.

Приключва и обществената поръчка за подмяна на котела, газовата горелка и преработване на газовата инсталация в котелното отделение на болницата, с което ще се осигури по-добро отопление и по-нисък разход на природен газ, допълват от общинската администрация.

Инвестициите са в размер на триста хиляди лева, е посочил кметът на Петрич Димитър Бръчков, съобщават от общината. Бръчков е допълнил, че местната власт цели лечебното заведение в Петрич да бъде в пълна готовност, ако прогнозите за нова вълна на ковид пандемията се сбъднат.

От община Петрич съобщават, че от началото на тази година пациентите с усложнения вследствие на COVID-19, настанени за лечение в местното лечебно заведение, са единайсет.

Трима пациенти са приети само за няколко часа днес, посочват от общината. Оттам допълват, че всички ваксини са налични в имунизационния кабинет на филиала в Петрич на МБАЛ "Югозападна болница", а интересът към поставянето на ваксини в общината е висок.