Певецът Ар Кели осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления

Адвокатите на изпълнителя настояваха, че тежкото му детство е довело до неговата "хиперсексуалност", но той вече не представлявал заплаха 

Нещо за четене
10:04 - 30 Юни 2022
3394
Певецът Ар Кели осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления

Певецът Ар Кели беше осъден на 30 години лишаване от свобода заради сексуални престъпления, предадоха информационните агенции. Ар енд би изпълнителят, известен с хита си "I Believe I Can Fly", беше заплашен от доживотен затвор. 

Прокуратурата настояваше за наказание от 25 години лишаване от свобода, а защитата бе на мнение, че Кели заслужава не повече от 10 години, задължителният минимум за отправените обвинения. Адвокатите на певеца настояваха, че тежкото му детство вероятно е довело до неговата "хиперсексуалност" в зряла възраст, но той вече не представлявал заплаха. 

Ар Кели (55 г.) се е възползвал от известността и богатството си, за да примамва жени и непълнолетни момичета с цел секс. Той беше признат за виновен по обвиненията в сексуален тормоз, в ръководене на мрежа за сексуална експлоатация на млади хора, включително и на непълнолетни в продължение на десетилетия, както и в рекет.

Съдия Ан Донъли във федералния съд в Бруклин каза, че доказателствата отразяват "безразличието на Кели към човешкото страдание" и "пълна бруталност" към жертвите му. Според нея "случаят не е свързан със секс, а също с насилие, жестокост и упражняване на контрол".

Кели, чието пълно име е Робърт Силвестър Кели, е сред най-известните личности, осъдени за сексуално насилие в рамките на кампанията на движението срещу сексуален тормоз #Азсъщо.

На съдебното заседание в Бруклин за произнасяне на присъдата ар енд би изпълнителят не говори, но преди това многократно отрича обвиненията в сексуално насилие.

Ал Кели е в затвора от юли 2019 г. Той вероятно ще бъде преместен в място за лишаване от свобода в Чикаго, където през август предстои да се изправи отново пред съда по обвинения в детска порнография и възпрепятстване на правосъдието, отбелязва Ройтерс.