Пица чили кон карне - с кайма, боб и царевица

за 2-3 броя, 30 мин

Кухня
06:55 - 31 Май 2021
5778
Пица чили кон карне - с кайма, боб и царевица

Продукти

250 г готово тесто за пица или домашно приготвено

1 глава лук

250 г кайма по избор

2 с.л. зехтин

425 г нарязани домати - може от консерва

1 ч.л. кимион смлян

100 г отцедена царевица от консерва – сварена царевица

100 г отцеден боб от консерва – сварен боб

сол и черен пипер

1 щипка захар

сос Табаско на вкус или друг лют чили сос

2 стръка пресен лук

80 г жълто сирене по избор – може кашкавал

½ ч.л. едър лют червен пипер или сладък

6 стръка пресен кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Обелената глава лук се наситнява и се запържва с каймата в загрятото олио. Подправя се със сол и черен пипер.

Добавят се доматите на парченца и кимионът и се готви 2 мин., след като заври.

Прибавят се изплакнатите и отцедени царевица и боб и се готви още 2-3 мин. Подправя се със сол, черен пипер, щипката захар и лют чили сос.

Пресният лук се нарязва косо на пръстенчета – отделно бялата и зелената част. Настъргва се жълтото сирене и се смесва с лютия червен пипер.

Оформят се кръгли пици от тестото и се слагат върху хартия за печене. Гарнират се с приготвеното чили кон карне. Поръсват се с бялата част на пресния лук и с жълтото сирене.

Пекат се в загрята фурна на 250 градуса 15-20 мин.

Изваждат се от фурната и се поръсват със зеления лук и с наситнения пресен кориандър.