Пица чили кон карне - с кайма, боб и царевица
за 2-3 броя, 30 мин
Продукти
250 г готово тесто за пица или домашно приготвено
1 глава лук
250 г кайма по избор
2 с.л. зехтин
425 г нарязани домати - може от консерва
1 ч.л. кимион смлян
100 г отцедена царевица от консерва – сварена царевица
100 г отцеден боб от консерва – сварен боб
сол и черен пипер
1 щипка захар
сос Табаско на вкус или друг лют чили сос
2 стръка пресен лук
80 г жълто сирене по избор – може кашкавал
½ ч.л. едър лют червен пипер или сладък
6 стръка пресен кориандър или магданоз
Приготвяне
Обелената глава лук се наситнява и се запържва с каймата в загрятото олио. Подправя се със сол и черен пипер.
Добавят се доматите на парченца и кимионът и се готви 2 мин., след като заври.
Прибавят се изплакнатите и отцедени царевица и боб и се готви още 2-3 мин. Подправя се със сол, черен пипер, щипката захар и лют чили сос.
Пресният лук се нарязва косо на пръстенчета – отделно бялата и зелената част. Настъргва се жълтото сирене и се смесва с лютия червен пипер.
Оформят се кръгли пици от тестото и се слагат върху хартия за печене. Гарнират се с приготвеното чили кон карне. Поръсват се с бялата част на пресния лук и с жълтото сирене.
Пекат се в загрята фурна на 250 градуса 15-20 мин.
Изваждат се от фурната и се поръсват със зеления лук и с наситнения пресен кориандър.