Пикантна салата с пилешко и ядки уасаби

за 4 порции, 45 мин

Кухня
10:38 - 03 Август 2020
3717
Пикантна салата с пилешко и ядки уасаби

Продукти

1 зелена салата по избор

100 г спанак

1 краставица

1 ябълка

200 мл aйрян

6 с.л. портокалов сок

1 с.л. бял балсамов оцет или ябълков оцет

сол и черен пипер

пресен кориандър или магданоз

2 парчета пилешки гърди по около 180 г

1 с.л. зехтин или олио

50 г ядки уасаби – фъстъци със зелено покритие от уасаби

 

Приготвяне

Приготвя се дресинг от айряна, портокаловия сок, оцета, сол и черен пипер.

Пилешките гърди се поръсват със сол и черен пипер. Запържват се до златисто от двете страни в загретия зехтин или олио – за по 3-4 мин. Изваждат се и се оставят да изстинат.

Зелената салата и спанакът - ако е едролистен, се накъсват и се смесват с обелената и нарязана на шайби краставица, с ябълката на филийки и с листенца кориандър или магданоз.

Полива се с дресинга и се разбърква.

Гарнира се с нарязаните на тънки филийки пилешки гърди.

Поръсва се с леко счуканите фъстъци уасаби.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.