Пикантна салата с пилешко и ядки уасаби
за 4 порции, 45 мин
Продукти
1 зелена салата по избор
100 г спанак
1 краставица
1 ябълка
200 мл aйрян
6 с.л. портокалов сок
1 с.л. бял балсамов оцет или ябълков оцет
сол и черен пипер
пресен кориандър или магданоз
2 парчета пилешки гърди по около 180 г
1 с.л. зехтин или олио
50 г ядки уасаби – фъстъци със зелено покритие от уасаби
Приготвяне
Приготвя се дресинг от айряна, портокаловия сок, оцета, сол и черен пипер.
Пилешките гърди се поръсват със сол и черен пипер. Запържват се до златисто от двете страни в загретия зехтин или олио – за по 3-4 мин. Изваждат се и се оставят да изстинат.
Зелената салата и спанакът - ако е едролистен, се накъсват и се смесват с обелената и нарязана на шайби краставица, с ябълката на филийки и с листенца кориандър или магданоз.
Полива се с дресинга и се разбърква.
Гарнира се с нарязаните на тънки филийки пилешки гърди.
Поръсва се с леко счуканите фъстъци уасаби.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.