Пикантни круши върху киноа
за 4 порции, 40 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            08:36 - 07 Декември 2023                                        
                                                                                                            
                                        4751
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
4 твърди круши
½ л зеленчуков бульон
2 с.л. олио
250 г киноа
1 глава лук
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
4-5 стръкчета кервел или магданоз, мащерка
Приготвяне
Крушите се обелват откъм дръжката надолу спираловидно до средата, без да се отрязва кората до края.
Кипва се бульонът и се сваряват крушите да омекнат леко. Оставят се да изстинат.
Сварява се киноата във вряща подсолена вода за около 15 мин. и се отцежда.
Обелените лук и чесън се наситняват. Сотират се в загрятото олио, добавя се кервел или магданоз, мащерка и се разбърква с киноата. Подправя се със сол и черен пипер.
Крушите се поставят върху киноата. Поднася се топло или студено.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    