Пилешки дробчета с оцет

за 4 порции, 35 минути

Кухня
08:27 - 05 Ноември 2020
5753
Пилешки дробчета с оцет

Продукти

1 кг пилешки дробчета

4-5 глави лук

3-4 с.л. масло или зехтин

2 с.л. брашно

150 мл пилешки бульон

2-3 с.л. оцет

магданоз

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Нарязаният на полумесеци обелен лук се запържва до златисто в 2 с.л. масло или зехтин.

Добре измитите и подсушени пилешки дробчета се овалват в брашното.

Лукът се изважда от тигана, добавя се останалото масло или зехтин да се загрее и се изпържват за кратко на силен огън дробчетата до хрупкава коричка.

Изваждат се, поръсват се със сол и черен пипер и се оставт на топло.

В същия тиган се сипват бульонът и оцетът. Кипва и ври, докато останат наполовина.

Със соса се поливат дробчетата. Гарнират се с пържения лук и се поръсва с магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.