Пилешки дробчета с оцет
за 4 порции, 35 минути
Продукти
1 кг пилешки дробчета
4-5 глави лук
3-4 с.л. масло или зехтин
2 с.л. брашно
150 мл пилешки бульон
2-3 с.л. оцет
магданоз
сол и черен пипер
Приготвяне
Нарязаният на полумесеци обелен лук се запържва до златисто в 2 с.л. масло или зехтин.
Добре измитите и подсушени пилешки дробчета се овалват в брашното.
Лукът се изважда от тигана, добавя се останалото масло или зехтин да се загрее и се изпържват за кратко на силен огън дробчетата до хрупкава коричка.
Изваждат се, поръсват се със сол и черен пипер и се оставт на топло.
В същия тиган се сипват бульонът и оцетът. Кипва и ври, докато останат наполовина.
Със соса се поливат дробчетата. Гарнират се с пържения лук и се поръсва с магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.