Пилешки кюфтета с джинджифил и моркови

за 2 порции, 30 мин

Кухня
13:40 - 26 Февруари 2021
2596
Пилешки кюфтета с джинджифил и моркови

Продукти

300-350 г пилешки гърди или готова пилешка кайма

1 люто чушле или парче сладка чушка

1 яйце

2 с.л. прясна галета – хлебни трохи

2 скилидки чесън

1 глава лук

1 морков

малко парче пресен джинджифил

1 с.л. зехтин или олио

сол, черен пипер и червен пипер

олио за пържене

 

Приготвяне

Пилешките гърди се смилат. Към каймата се добавя наситненото люто чушле. Яйцето се разбива и се смесва с прясната галета, разбърква се в каймата.

Обелените лук, чесън, морков, джинджифил се наситняват. Задушава се за кратко в загретия 1 с.л. зехтин или олио. Оставя се леко да изстине и се добавя към каймата.

Всичко се омесва, като се добавят сол, черен пипер, червен пипер – може и билка по избор.

Оформят се кюфтета и се изпържват на тиган или се изпичат в гореща фурна.