Пилешки кюфтета с джинджифил и моркови
за 2 порции, 30 мин
Кухня
13:40 - 26 Февруари 2021
2728
Продукти
300-350 г пилешки гърди или готова пилешка кайма
1 люто чушле или парче сладка чушка
1 яйце
2 с.л. прясна галета – хлебни трохи
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
малко парче пресен джинджифил
1 с.л. зехтин или олио
сол, черен пипер и червен пипер
олио за пържене
Приготвяне
Пилешките гърди се смилат. Към каймата се добавя наситненото люто чушле. Яйцето се разбива и се смесва с прясната галета, разбърква се в каймата.
Обелените лук, чесън, морков, джинджифил се наситняват. Задушава се за кратко в загретия 1 с.л. зехтин или олио. Оставя се леко да изстине и се добавя към каймата.
Всичко се омесва, като се добавят сол, черен пипер, червен пипер – може и билка по избор.
Оформят се кюфтета и се изпържват на тиган или се изпичат в гореща фурна.