Пилешки шницели с пържени домати (в сос Марсала)
за 2 порции, 20 мин
Продукти
3 по-месести домата
½ връзка магданоз
1 глава шалот или по-дребна глава друг лук
250 г филе пилешки гърди
сол и черен пипер
1 с.л. зехтин или олио
100 мл марсала – италианско ликьорено вино (може да се замени с десертно вино по избор)
100 мл пилешки бульон
Приготвяне
Доматите се разполовяват и се изцежда течността и семената чрез внимателно стискане – без издълбаване.
Обеленият шалот се нарязва на дребно. Магданозът се наситнява.
Пилешкото филе се нарязва на тънки филийки. Поставят се между прозрачно фолио и леко се начукват. Подправят се със сол и черен пипер.
Доматите се запичат на горещ сух тиган откъм разрязаната страна и се изваждат.
Слага се зехтинът в тигана, загрява се и се запържват пилешките шницели от двете страни за по 1 мин. и се изваждат.
Връщат се доматите и шалотът в тигана и се запържва 1 мин.
Сипва се марсалата да кипне силно, прибавя се бульонът и се готви 2-3 мин.
Връща се пилешкото в горещия сос, подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз.
Идеална гарнитура е ориз или паста.