Пилешки шницели с песто плънка

за 4 порции, 35 мин

Кухня
08:59 - 21 Октомври 2024
2009
Пилешки шницели с песто плънка

Продукти

4 пилешки шницела от гърди по около 160 г

сол и черен пипер

2 с.л. песто от босилек

150 г крем сирене

1 яйце

2 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Подсушените пилешки шницели се подправят със сол и черен пипер.

Пестото се смесва с крем сиренето, яйцето, сол и черен пипер.

Шницелите се намазват от едната страна с по ¼ от плънката. Сгъват се на две и се забождат с клечки за зъби.

Изпържват се в загретия зехтин или олио от двете страни на средна температура около 10 мин. до златисто кафяво.