Пилешко паприкаш с ориз

за 2 порции, 25 мин

Кухня
07:56 - 13 Май 2021
1561
Пилешко паприкаш с ориз

Продукти

300 г пилешко филе

2 глави лук

1 скилидкa чесън

по 1 червена и жълта чушка или червена и зелена

3 с.л. зехтин или олио

наситнен магданоз

сол и черен пипер

2 ч.л. червен пипер – може лют

125 г ориз

около 400 г обелени домати – може от консерва

200 мл пилешки бульон

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Чушките и доматите се нарязват на парченца.

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Месото се запържва в загрятата мазнина на силен огън до златисто кафяво.

Добавят се лукът, чесънът и чушките и се пържи още около 2 мин. Подправя се със сол и червен пипер и се разбърква.

Прибавят се доматите и оризът и се сипва бульонът. Къкри под капак 10-15 мин.

Поръсва се с черен пипер и магданоз.

Ястието може да се приготви по същия начин с пуешко месо, както и с риба.