Пилешко паприкаш с ориз
за 2 порции, 25 мин
Продукти
300 г пилешко филе
2 глави лук
1 скилидкa чесън
по 1 червена и жълта чушка или червена и зелена
3 с.л. зехтин или олио
наситнен магданоз
сол и черен пипер
2 ч.л. червен пипер – може лют
125 г ориз
около 400 г обелени домати – може от консерва
200 мл пилешки бульон
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Чушките и доматите се нарязват на парченца.
Пилешкото филе се нарязва на хапки. Месото се запържва в загрятата мазнина на силен огън до златисто кафяво.
Добавят се лукът, чесънът и чушките и се пържи още около 2 мин. Подправя се със сол и червен пипер и се разбърква.
Прибавят се доматите и оризът и се сипва бульонът. Къкри под капак 10-15 мин.
Поръсва се с черен пипер и магданоз.
Ястието може да се приготви по същия начин с пуешко месо, както и с риба.