Пилот от ВВС стана "Мис Америка"

В надпреварата участваха общо 51 момичета – представителки на всичките 50 американски щата и на окръг Колумбия

Шоу
12:27 - 16 Януари 2024
4378
Пилот от ВВС стана "Мис Америка"

Конкурсът "Мис Америка" 2024 се проведе на 14 януари в Орландо, Флорида, а победител стана 22-годишната красавица Мадисън Марш - офицер от Военновъздушните сили на САЩ. 

С това тя стана първият действащ офицер от ВВС, удостоен с тази титла. Тя е магистър в програмата за обществена политика на Харвард Кенеди Скул.

В надпреварата участваха общо 51 момичета – представителки на всичките 50 американски щата, в това число и на окръг Колумбия. На финала кръгът от кандидатки бе стеснен до 11. Десет от тях бяха избрани от журито, а още една беше избрана с гласуване. 

Момичетата трябваше да преминат през четири състезателни кръга. Това включва разходка по подиума в спортно облекло, дискусии по "горещи теми", шоу на таланти и представяне на вечерна рокля. 

Въз основа на резултатите бяха избрани пет финалистки, на които им беше зададен допълнителен въпрос относно целите им като "Мис Америка". 

В отговор Мадисън Марш сподели своите постижения в армията като пример за това как те са ѝ дали стимул по пътя към учението и израстването като личност с лидерски качества.

"Можете да постигнете, каквото поискате. Небето не е граница и единственият човек, който би ви спрял, сте самите вие", каза Марш в интервю на страницата на конкурса в инстаграм.

След което добави, че щом тя може да дойде от "малък град" и да влезе в света на конкурса, тогава всеки друг може да го направи също.