Пиперен омлет с шунка и моцарела
за 2 порции, 25 мин
Продукти
80 г чери домати
70 г моцарела
6 яйца
сол и червен пипер – лют или сладък
1 с.л. зехтин или олио
1 с.л. масло
6 листенца салвия
4 тънки филийки пушена шунка
Приготвяне
Чери доматите се разполовяват.
Моцарелата се нарязва на малки парчета и се слага да се подсуши между кухненска хартия.
Яйцата се разъркват, подправени със сол и червен пипер.
Загряват се зехтинът или олиото заедно с маслото и се запържват леко листенцата салвия – да не си променят цвета. Изваждат се и се оставят да се отцедят върху кухненска хартия.
Изсипват се яйцата в същата мазнина и се изпържва сочен омлет на средна температура за 1 мин.
Върху омлета се подреждат чери доматите и моцарелата и се пържи още 2 мин.
Покрива се с шунката и листенцата салвия, сгъва се в тигана и се готви още 1-2 мин.
Може да е един голям омлет, който да се разреже напречно на две или два малки омлета, сготвени последователно.