Пиперен омлет с шунка и моцарела

за 2 порции, 25 мин

Кухня
08:05 - 09 Юни 2021
1780
Пиперен омлет с шунка и моцарела

Продукти

80 г чери домати

70 г моцарела

6 яйца

сол и червен пипер – лют или сладък

1 с.л. зехтин или олио

1 с.л. масло

6 листенца салвия

4 тънки филийки пушена шунка

 

Приготвяне

Чери доматите се разполовяват.

Моцарелата се нарязва на малки парчета и се слага да се подсуши между кухненска хартия.

Яйцата се разъркват, подправени със сол и червен пипер.

Загряват се зехтинът или олиото заедно с маслото и се запържват леко листенцата салвия – да не си променят цвета. Изваждат се и се оставят да се отцедят върху кухненска хартия.

Изсипват се яйцата в същата мазнина и се изпържва сочен омлет на средна температура за 1 мин.

Върху омлета се подреждат чери доматите и моцарелата и се пържи още 2 мин.

Покрива се с шунката и листенцата салвия, сгъва се в тигана и се готви още 1-2 мин.

Може да е един голям омлет, който да се разреже напречно на две или два малки омлета, сготвени последователно.