Пиян се качи на стълб, удари го ток и остави 4 села на тъмно

Общество
12:24 - 06 Август 2020
1472
Пиян се качи на стълб, удари го ток и остави 4 села на тъмно

Куриозен случай вдигна на крак пожарникари, полицаи, спешни медици и служители на „Енерго Про”. Кьоркютук пиян, 51-годишен мъж се качил на електрически стълб в село Горски Горен Тръмбеш и бил ударен от волтова дъга.

Инцидентът станал във вторник вечерта, а сигнал за случилото се е подаден от случайно преминаващи в 19:53 часа. Не е ясна причината, поради която пострадалият е предприел неразумната си постъпка, а хората помислили, че е припаднал, съобщи „”.

Екип от Спешна помощ – Горна Оряховица, установил, че става дума за удар от ток, и за да бъде свален от високоволтовото съоръжение, се наложило пожарникарите временно да преустановят електроподаването към Горски Горен Тръмбеш и близките три села.

Веднага е транспортиран в амбулаторията на филиала, където близо два часа му оказвали медицинска помощ. Има входна и изходна рана от тока и поражения върху торса. Здравните работници предполагат, че волтовата дъга е нанесла щети върху вътрешните му органи, включително бъбреците. За да бъдат установени пораженията, обаче ще са нужни множество изследвания в бъдеще.

В 22 ч. е закаран в болница „Д-р Стефан Черкезов” и настанен с отделението по хирургия заради полумените изгаряния. Те обаче не са толкова сериозни, затова не се наложило да бъде транспортиран в Клиниката по изгаряния в Русе. Няма опасност за живота му, състоянието му е средно тежко и не е нужно интензивно лечение.

Медиците обаче не изключват след време да се появят усложнения, тъй като при подобни инциденти настъпват увреждания на сърцето, белите дробове, меките тъкани и т.н.

„Борба“ научи, че 51-годишният мъж работи като охрана на язовир. В продължение на два часа местните останали без ток. По случая в е започнато досъдебно производство в Районното полицейско управление в Горна Оряховица.