Пияндур опита да накълца жена си с трион и брадва

Общество
16:10 - 24 Юни 2020
1627
Пияндур опита да накълца жена си с трион и брадва

Пияница, опитал да накълца жена си с трион и брадва, отива на съд. М. М. е осъждан 11 пъти, а след насилието над дамата, с която от 16 г. живеел на семейни начала, е оставен за постоянно зад решетките до делото, което тепърва предстои във Великотърновския районен съд.

На 6 януари 2020 г. той причинил чрез удар с ръка и удар с глава средна телесна повреда на Ф. в условията на домашно насилие, което представлява опасен рецидив. На 20 януари я пребил чрез удари с ръце и крака, удари с брадва и рязане с… трион, сочи обвинителният акт. Ф. била в отоци и кръвонасядания по тялото и лицето, но оживяла и поредният бой не довел до опасност за живота й. Между тези две дати насилникът се заканвал, че ще отреже езика на жена си и ще я обезобрази. Всичко това се случвало между стените на общото жилище в старата столица, предаде "Борба".

М. М. често употребявал алкохол и проявявал ревност, което ставало повод за скандали, които от своя страна прераствали в побой над жената, а това се случвало пред децата им. Биел пострадалата и отправял към нея заплахи – както за нанасяне на телесна повреда, така и за убийство. Това станало причина жената да помоли в Отдела за закрила на детето да й бъде оказана помощ, като бъде настанена с децата си в приют.