Пияни вишни в шоколад
за 2 чаши, 20 мин
Кухня
20:46 - 22 Юли 2020
3782
Продукти
4 с.л. пресни или от консерва вишни чли череши без костилките
4 с.л ром, бренди, уиски или друг алкохол
600 мл течна сметана за разбиване или прясно мляко – гъстотата ще е различна
100 г тъмен шоколад
Приготвяне
Вишните или черешите се разбъркват с алкохола. Оставя се да престоят около 30 мин. да се мариноват.
Сметаната или прясното млякото се затопля, нарязва се шоколадът и се слага да се разтопи, като се разбърква.
Пияните вишни или череши се разпределят в чаши.
Сипва се горещият шоколад и се оставя да се стегне малко.
Може да се гарнира с бита сметана.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.