Пияни вишни в шоколад

за 2 чаши, 20 мин

Кухня
20:46 - 22 Юли 2020
3782
Пияни вишни в шоколад

Продукти

4 с.л. пресни или от консерва вишни чли череши без костилките

4 с.л ром, бренди, уиски или друг алкохол

600 мл течна сметана за разбиване или прясно мляко – гъстотата ще е различна

100 г тъмен шоколад

 

Приготвяне

Вишните или черешите се разбъркват с алкохола. Оставя се да престоят около 30 мин. да се мариноват.

Сметаната или прясното млякото се затопля, нарязва се шоколадът и се слага да се разтопи, като се разбърква.

Пияните вишни или череши се разпределят в чаши.

Сипва се горещият шоколад и се оставя да се стегне малко.

Може да се гарнира с бита сметана.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.