Пламен Бобоков платил гаранция от 1 млн., но остана в килия

Личности
14:17 - 18 Юни 2020
1126
Пламен Бобоков платил гаранция от 1 млн., но остана в килия

Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан тази сутрин, въпреки, че е платил наложената му от съда гаранция от 1 млн. лева, съобщи пред БНТ ПР-ката на предприемача Ани Александрова.

"Днес в 9:40 ч. бяха грубо погазени конституционните права на Пламен Бобоков", настоя тя и допълни: "Г-н Бобоков беше задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на Прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден".

"Ужасени сме от случващото се в Държавата! Беззаконията у нас не може повече да продължават! Европа и света трябва да се намесят!", обявил Пламен Бобоков при задържането си, цитиран от Ани Александрова.

Припомняме ви, че в началото на юни брат му – Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Адвокат на обвиняемите обаче посочи, че все още не се знае какви точно престъпления прокуратурата твърди, че са извършили обвиняемите.

Никъде, по думите му, не се посочва какви точно действия е извършил Атанас Бобоков и следователно в какви престъпления.