Плодов сладолед с рикота
за 1 порция, 10 мин
Кухня
09:16 - 10 Юни 2019
6411
Продукти
3 с.л. лъжици черни боровинки или друг горски плод по избор
100 г рикота или извара, крем сирене, изцедено кисело мляко
3 с.л. прясно мляко
1 ч.л. мед.
Приготвяне
Рикотата, прясното мляко и медът се разбъркват на гладък крем.
Боровинките се пасират или само се намачкват и се смесват с млечния крем.
Слага се във фризера да се замрази за минимум 2 часа. Разбърква се няколко пъти.
Ако искате да прилича на сорбе, не се разбърква, за да се получат ледени кристалчета.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.