Плодов сладолед с рикота

за 1 порция, 10 мин

Кухня
09:16 - 10 Юни 2019
6411
Плодов сладолед с рикота

Продукти

3 с.л. лъжици черни боровинки или друг горски плод по избор

100 г рикота или извара, крем сирене, изцедено кисело мляко

3 с.л. прясно мляко

1 ч.л. мед.

 

Приготвяне

Рикотата, прясното мляко и медът се разбъркват на гладък крем.

Боровинките се пасират или само се намачкват и се смесват с млечния крем.

Слага се във фризера да се замрази за минимум 2 часа. Разбърква се няколко пъти.

Ако искате да прилича на сорбе, не се разбърква, за да се получат ледени кристалчета.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.