Почина велосипедистът, спуснал се преди старта на състезанието в Берковица

Мъжът е опитен колоездач, участвал в десетки състезания

Новини
15:18 - 05 Юли 2020
4344
Почина велосипедистът, спуснал се преди старта на състезанието в Берковица

61-годишният мъж, който пострада тежко в събота преди началото на състезание по шосейно колоездене в Берковица, е издъхнал в монтанската болница. Мъжът е бил с тежки травми, „несъвместими със живота", казах медиците. Той е приет с травма на мозъка, счупена основа на черепа, тежка контузия на главата и счупени ребра. Починал е вчера в 12 и 35 часа.

Мъжът е опитен колоездач, участвал в десетки състезания, oт Елин Пелин.

По първоначални данни на полицията той се е блъснал в автомобил, пътуващ към Ком. „Ауди 80", управлявано от 67-годишен пловдивчанин при завой навлиза в насрещното платно. Колоездачът се е спускал от хижа Ком към града и се е забил в навлезлия в неговата лента автомобил. При сблъсъка велосипедистът е паднал върху дясната част на предното панорамно стъкло, прелетял е над колата и се е приземил зад нея. Колелото, марка „Трек", се е разцепило на две и е открито на около 5 метра от колата. Шофьорът на „Ауди"-то, навлязло в насрещното платно, е тестван за алкохол като резултатът е отрицателен. На местопроизшествието е изпратена дежурна оперативна група. По случая е образувано досъдебно производство. Прчините за натъпилото пътно транспортно произшествие и обстоятелствата около инцидента са в процес на изясняване. Работа продължват служителите на РУ Берковица.

Заради тежкия инцидент бяха отложени състезанията "Комски часовник и "Комски траверс", които трябваше да се проведат край Берковица, съобщиха от oбщината.

В момента на инцидента патрулните автомобили на полицията са били на старта и са тръгвали в посока хижата, за да спрат движението по маршрута за провеждане на състезнаието. Велосипедистът обаче не е изчакал и на собствена отговорност е предприел спускането.