Поли Карастоянова апелира за масова ваксинация: Ще помогне на туризма

Новини
10:18 - 03 Януари 2022
2201
Поли Карастоянова апелира за масова ваксинация: Ще помогне на туризма

Една добра и масова кампания за ваксинация може да помогне на туризма, категорична е Поли Карастоянова от Националния борд по туризъм.

Според нея трябват стимули за ваксиниране против коронавирус не само за възрастните хора, а и за останалите граждани, както и ясни параметри на кампанията. Асобютно наложително е въвеждане на зелен сертификат за всички публични действия и услуги - за да общуваш с хората навън, трябва да си здрав.

"Над 10 000 българи пътуваха чрез туроператори на далечни дестинации, а над 600 000 - във вътрешността на страната. Благодарение на ваксинацията наблюдаваме възстановяване на пазара с 40-45%", допълни Карастоянова.

От борда по туризъм имат 3 предложения към правителството във връзка с последствията от пандемията.

"Надяваме се още тази седмица да можем да предложим кампании, които е необходимо да тръгнат едновременно. Едната е свързана с актуализиран пакет от мерки в подкрепа на бизнеса, втората е да има нов мащаб и интелигентно представяне на международния пазар и третата е във връзка с кампанията за ваксинация", каза Карастоянова.

Тя припомни, че през лятото е имало идея да има 50 лв. ваучери за 1 млн. граждани.

"За съжаление служебното правителство провали това и не даде възможност тази идея да се развие. Така загубихме златно време. Сега предлагаме да повишим елемента на стимула, той да бъде на стойност 100 лв. а времето, в което да работи тази кампания да бъде скъсено, за да можем по-бързо да постигнем резултат", заяви Карастоянова.