Полицията на крак за премиерата на "Жокера"

Масовата стрелба в киносалон на 20 юли 2012 г. с 12 убити кара ченгетата да бъдат бдителни

Култура
12:31 - 02 Октомври 2019
2153
Полицията на крак за премиерата на "Жокера"

Мобилизирани са полицаите в Ню Йорк и Лос Анджелис във връзка с премиерата на 4 октомври на оспорвания заради насилието в него филм на режисьора Тод Филипс "Жокера“. Това засили още повече интереса към лентата, което устройва идеално "Уорнър Брос".

Решено е да се пратят полицаи в киносалоните, където хората ще тръпнат в тъмното с изстъпленията на злокобния злодей, изигран от Хоакин Финикс.

Макар че "Жокера“ получи наградата "Златен лъв“ на кинофестивала във Венеция и вероятно ще получи номинации за Оскар, в САЩ се опасяват, че той може да се превърне в катализатор за нови изблици на насилие от страна на неуравновесени индивиди.

Преди няколко дни 5 семейства от Аурора написаха отворено писмо до холивудския студиен гигант "Уорнър Брос", в което изразяват опасения заради сцените на насилие в "Жокера“. "Няма основателни и конкретни заплахи, но ние ще поддържаме бдителността си“,заяви полицейски източник пред "Холивуд Рипортър“.

През лятото в Съединените щати имаше три случая на масови убийства с огнестрелно оръжие, но кой знае защо вниманието се насочва към един филм, а не към пистолетите и автоматите, законно притежавани от американците. 

Припомня се масово убийство в киносалон в Аурора на 20 юли 2012 г., по време на излъчването на филма за Батман "Черният рицар: Възраждане“, в който не се появява Жокера. Но в който има сцени на взривяване на футболен стадион по време на мач и на улична битка в измисления град Готъм между хиляди полицаи и затворници, освободени от злодея Бейн.

По време на прожектирането на филма на режисьора Кристофър Нолън въоръжен до зъби психопат нахлу в киносалона "Century 16” и уби 12 души, за което бе осъден на доживотен затвор.