Полицията в Оряхово откри 74 пликчета метаамфетамин и кетамин при обиск на 17-годишен младеж

Общество
12:40 - 07 Април 2023
838
Полицията в Оряхово откри 74 пликчета метаамфетамин и кетамин при обиск на 17-годишен младеж

Полицията в Районно управление - Оряхово е задържала 17-годишен младеж заради намерена у него дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

След оперативно-следствени действия на служители на РУ - Оряхово  е извършена проверка  в частен имот в града. При обиск на 17-годишния обитател на имота са намерени 46 пликчета, съдържащи кетамин и  28 пликчета, съдържащи метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство, уточняват от ОД на МВР - Враца.

Според отчета на дирекцията за миналата година сред характерните способи при разпространението на наркотици в областта са използването на социално слаби (безработни) и непълнолетни лица като дилъри на най-ниско ниво. „Самото осигуряване  на дрога е свързано с професионално изработени тайници в леки автомобили, мотори и др.,  същите се съхраняват на места и помещения, които не могат да бъдат свързани със самите разпространители“, пише още в отчета. Съгласно него за 2022 г. разкриваемостта на престъпленията, свързани с наркотици, е 50,8 %, спрямо 53,8 % за предходната 2021 година.