Политически шок: БСП изпревари ГЕРБ с 0,7%

Според "Медиана" левицата е вече първа политическа сила, хората на Борисов не приемат данните

Политика
14:08 - 12 Април 2019
2356
Политически шок: БСП изпревари ГЕРБ с 0,7%

БСП за първи път изпревари ГЕРБ като първа политичека сила в България Това твърди проучване, огласено от социологическата агенция „Медиана”. Според данните, ако изборите са днес, БСП ще получи 32,1% от гласовете, а ГЕРБ – 31,5%. Проучването е правено в периода 3-9 април.

Данните бяха представени още вчера, но медиите не им обърнаха сериозно внимание. Собственик на „Медиана” е социолога Кольо Колев, който от години е близък до определени кръгове в БСП.

От ГЕРБ категорично не са съгласни с данните от проучването и посочиха, че според независима агенция, с която те работят, са все още първа политическа сила с 31,7% рейтинг, а БСП са втори с 29,8%.

Според изследването на „Медиана”, с голяма разлика след първите две политически сили е третата — ДПС, която би взела 9,5%. На четвърто място изненадващо се нарежда „Воля“ на Веселин Марешки с 4,9%.

Към момента, над 80% от избирателите споделят, че европейските избори са важни, а 70% от всички заявяват намерение да гласуват на тях

За първи път от началото на третото правителство на Бойко Борисов желаещите управлението да продължи мандата си и искащите то да си отиде предсрочно са се изравнили — по 34 % във всяка група.